OVK besiktning i Östergötland

Det är enkelt och tryggt att vända sig till ovkbesiktning.se för att fråga om OVK eller be om OVK-offert för er fastighet. Vi hjälper bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare, fastighetsförvaltare och byggherrar med OVK när det är dags. Fyll i era uppgifter så återkommer vi inom kort för att hjälpa er.

Vi har många certifierade funktionskontrollanter (OVK-kontrollanter) över hela Östergötland.

Offertförfrågan OVK

(fastighetens ägare, adress och ort, ev antal lägenheter och typ av ventilation)

Så här genomför vi er OVK

  1. Du fyller i kontaktuppgifter och information om vilken typ av fastighet din OVK-fråga gäller och skickar oss.
  2. Vi läser igenom er förfrågan och återkopplar med eventuella följdfrågor innan vi kan ge er ett prisförslag på OVK (eller svar på din OVK-relaterade fråga).
  3. Med all nödvändig information tittar vår lokala certifierade funktionskontrollant (OVK-certifierad, verksam i er region) på er förfrågan och räknar snabbt fram ett prisförslag till er. Ni får det vanligtvis inom ett dygn.
  4. Ni beställer eller ber om mer information kring genomförandet av OVK. Vi är bemannade vardagar och snabba i återkoppling så att ni får ett tydligt och riktigt beslutsunderlag för er OVK.
  5. När ni tackar ja och vill beställa bokar vi enkelt in OVK på ett sätt som är flexibelt för er och hanterar alla era funderingar.
  6. OVK genomförs med hög service och kvalitet av en certifierad funktionskontrollant som arbetar i er region. OVK-protokollet registreras direkt hos kommunen och ni får samma dokument i form av protokoll och intyg.

Läs dina förmånliga användarvillkor på ovkbesiktning.se


OVK besiktning i Östergötland

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre, Åtvidaberg samt Ödeshög.

Kinda sotning & ventilationsservice AB

Tel: 0494-108 72
helena@kindasotning.se
www.kindasotning.se

Vi är ett ventilations-serviceföretag inriktade på OVK och underhåll av ventilations-system. Kontoret ligger i södra Östergötland. Våra besiktningsmän är certifierade med nivå ”K” och arbetar i Kalmar och Jönköpings län.

Läs om Kinda sotning & ventilationsservice och se kontaktinformation »

Hjälp med ventilationskontroll

Är du ägare eller representant för en fastighet där människor bor eller vistas och behöver göra OVK-besiktning?

Ordna OVK-besiktningen

Hitta en OVK-kontrollant att utföra obligatorisk ventilations-kontroll via formuläret.

Se fler företag på kartan i din region, läs användares omdömen och be om pris på OVK-besiktning »

Lägg till ett OVK-företag här

Ovkbesiktning.se hjälper fastighetsägare att hitta en OVK-kontrollant. OVK behöver utföras av personal som är certifierad. Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Norrköping

I hela Östergötland finns närmare 90 certifierade OVK kontrollanter som är verksamma i hela länet. Bor du i Östergötland finns säkerligen en lokal funktionskontrollant som kontrollerar både ventilationssystemet och inomhusklimatet regelbundet. Det är Byggnads- och miljöskyddsnämnden som är ansvarig att kontrollera att fastighetsägare utför dessa kontroller.

De som är listade på Boverkets sida som certifierade sakkunniga kontrollanter är de enda som får utföra OVK. Du som fastighetsägare kan alltid fråga efter behörighetsbevis.

Protokollet som fastighetsägaren får efter besiktningen skickas till Samhällsbyggnadskontoret på Trädgårdsgatan 21, Norrköping. Även frågor gällande bygglov, rivningslov, marklov, strandskydd, förhandsbesked, tillsyn etc. skickas till Samhällsbyggnadskontoret.

När besiktningen genomförs skall fastighetsägaren informera de boende. Efter en slutförd besiktning får ägaren ett betyg på ventilationen och inneklimatet. Får fastigheten icke godkänt, måste problemet vara åtgärdat och återbesiktat inom 6 månader. Är systemet godkänt men har inte högsta betyg är det upp till fastighetsägaren om hen vill förbättra inneklimatet. Det är ej obligatoriskt att följa besiktningsmannens förslag om ventilationssystemet är godkänt.