OVK besiktning i Västmanland

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar samt Västerås.

Dala Klimat ABDala Klimat i Leksand är ett kunskapsföretag med lång erfarenhet inom OVK-besiktning, ventilation och radonåtgärder. BRF:er och ansvariga för kommunala fastigheter där människor dagligen vistas får enkelt kontakt och bra hjälp med sin OVK.

Läs om Dala Klimat och se kontaktinformation »

Bergslagens Sotning & Ventilation AB

Bergslagens Sotning & Ventilation AB ansvarar för sotning, ventilation och klottersanering i Västmanland och Dalarna. Med lång erfarenhet inom ovannämnda tjänster får du som kund bästa möjliga service för bästa möjliga pris.

Läs om Bergslagens Sotning & Ventilation AB och se kontaktinfo»

Lägg till ett OVK-företag här

Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Västerås

I Västmanland finns ca 45 certifierade OVK-kontrollanter som går igenom ditt ventilationssystem för att säkerställa bra inomhusklimat. Du som fastighetsägare har skyldigheten att se till att din fastighet får OVK. Ifall du ska sälja din fastighet, bytt ventilationssystem eller att det är dags för en återkommande OVK skall OVK utföras. Vet du om att du behöver OVK, behöver du bara fylla i en offertförfrågan på vår hemsida så återkommer certifierade besiktningsmän med offert.

Protokollet från eventuella tidigare OVK-tillfällen eller efter en avslutad besiktning skickas till Byggnadsnämnden i Västerås stad. Vill du ha kopior av protokollet mailar du byggnadsnämnden eller ringer dem. Kontaktinformation finns på Västerås stads hemsida.

Sammanfattning av OVK:

Byggnadsägaren kontrollerar att ventilationen fungerar och att OVK utförs i rätt tidpunkt. Besiktningsmannen ska anlända vid varje intervall och utföra OVK. Hen ska vara oberoende och certifierad att utföra OVK. Vid varje besiktningstillfälle skall protokoll utföras, detta ska sedan skickas vidare till ägaren och byggnadsnämnden. Byggnadsnämnden är tillsynsmyndighet och ser till att man följer OVK-förordningen och tar hand om protokollen. När en kontroll är utförd skriver besiktningsmannen på ett intyg som fastighetsägaren ska sätta upp på synlig plats i byggnaden. Detta fungerar på sätt och vis som en referens till den återkommande besiktningen.