Västvent KB

Västvent KB
Tel: 0705-28 35 35
ingemar@vastvent.se

Västvent hjälper er att göra OVK-besiktning. Behovet av frisk luft för att vi människor skall fungera och må bra, motsägs normalt inte av någon. Vi innehar OVK-behörighet sedan 2001, rikstäckande K certifierad hos Kiwa (Swedcert) sedan 2009. Det är enkelt att kontakta oss och vi är snabba på att utföra arbetet.

Läs om Västvent och se kontaktinformation »

Enventia

Enventia
Mobil: 0313839200

Enventia är ett företag i ständig utveckling som genom bra service, trevlig och certifierad personal och vårt stora nätverk erbjuder ventilationstjänster av högsta kvalité. Behöver du hjälp med en OVK spelar det ingen roll vad det är för byggnad eller ventilationssystem. Vi utför alla typer.

Vi har kontor i Partille.

Läs om Enventia och se kontaktinfo »

EXOVENT

EXOVENT
Tel: 0705-213122

EXOVENT i Kungsbacka gör OVK-besiktningar för fastighetsägare, BRF:er och privatpersoner. Vi utför även service och injustering av ventilationsanläggningar inom Halland och Västra Götaland. Vi ger dig rådgivning inom ventilation och utför arbetet när det passar dig. Vi är lätta att kontakta och hör av oss med offert inom kort.

Läs om EXOVENT och se kontaktinformation »

OVK i Göteborg

I Västra Götalands län finns ca 240 certifierade sakkunniga funktionskontrollanter inom OVK. Dessa kontrollanter utvärderar ditt ventilationssystem och redovisar resultatet i ett protokoll. Det är fastighetsägarens ansvar att byggnaden regelbundet genomgår en OVK, eftersom att potentiella fel och brister i ventilationssystemet måste åtgärdas omgående. Efter en besiktning får både fastighetsägaren och byggnadsnämnden ett protokoll med besiktningsmannens underskrift. På protokollet står betyg, eventuella brister och nästa besiktningsdatum.

Bor du i Göteborg och har problem med ventilationen kan du ta hjälp av miljöförvaltningen. De utreder problemet och vid behov ställer dem även krav på din fastighetsägare. Du kan enkelt nå miljöförvaltningen via Göteborg stads hemsida.

Besiktningsmannens kompetens

OVK-kontrollanten måste vara certifierad för att få kunna utföra besiktningar. Det finns två behörighetsnivåer, Normal eller Kvalificerad. Normal behörighetsnivå kräver 3 års relevant arbetslivserfarenhet medan en kvalificerad kräver fem år. Vid certifiering görs ett praktiskt test av besiktningsmannen.

OVK Protokoll

OVK protokoll som sköts av besiktningsmannen hjälper dig i din skötsel av fastigheten. Besiktningen resulterar i ett protokoll med resultatet godkänt eller underkänt. Om det sistnämnda resultatet inträffar måste en ny besiktning göras inom sex månader med ett nytt OVK intervall.