OVK-besiktning behöver utföras för fastigheter med rum och inomhusmiljöer där människor vistas. Besiktningen ska göras enligt lagstadgat återkommande intervall beroende på fastighets- och ventilationstyp. Det är inte helt enkelt som fastighetsägare eller represent för en bostadsrättsförening att förstår regler eller komma i kontakt med en certifierad funktionskontrollant för ventilation. Vår uppgift på OVKbesiktning.se är att på ett enkelt och användarvänligt sätt informera om OVK samt underlätta fastighetsägarens kontakt med ett företag eller certifierad OVK-kontrollant som utför OVK besiktningar.

Vilka företag har behörighet att utföra OVK besiktningar i ditt län? Vilket krav på behörighet skall din besiktningsman ha för er fastighet? När är det dags?

Använd kontaktformuläret här på sidan för att komma i kontakt med en certifierad OVK-kontrollant som är verksam nära dig.

På ovkbesiktning.se finner ni OVK-kartan över vårt avlånga land, där ni med ett knapptryck på ert län direkt får upp företag som är kvalificerade och arbetar där ni har önskemål om.

Läs allmänna användarvillkor för ovkbesiktning.se .