OVK besiktning i Östergötland

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre, Åtvidaberg samt Ödeshög.

Kinda sotning & ventilationsservice AB

Tel: 0494-108 72
helena@kindasotning.se
www.kindasotning.se

Vi är ett ventilations-serviceföretag inriktade på OVK och underhåll av ventilations-system. Kontoret ligger i södra Östergötland. Våra besiktningsmän är certifierade med nivå ”K” och arbetar i Kalmar och Jönköpings län.

Läs om Kinda sotning & ventilationsservice och se kontaktinformation »

Hjälp med ventilationskontroll

Är du ägare eller representant för en fastighet där människor bor eller vistas och behöver göra OVK-besiktning?

Ordna OVK-besiktningen

Hitta en OVK-kontrollant att utföra obligatorisk ventilations-kontroll via formuläret.

Se fler företag på kartan i din region, läs användares omdömen och be om pris på OVK-besiktning »

Lägg till ett OVK-företag här

Ovkbesiktning.se hjälper fastighetsägare att hitta en OVK-kontrollant. OVK behöver utföras av personal som är certifierad. Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Norrköping

I hela Östergötland finns närmare 90 certifierade OVK kontrollanter som är verksamma i hela länet. Bor du i Östergötland finns säkerligen en lokal funktionskontrollant som kontrollerar både ventilationssystemet och inomhusklimatet regelbundet. Det är Byggnads- och miljöskyddsnämnden som är ansvarig att kontrollera att fastighetsägare utför dessa kontroller.

De som är listade på Boverkets sida som certifierade sakkunniga kontrollanter är de enda som får utföra OVK. Du som fastighetsägare kan alltid fråga efter behörighetsbevis.

Protokollet som fastighetsägaren får efter besiktningen skickas till Samhällsbyggnadskontoret på Trädgårdsgatan 21, Norrköping. Även frågor gällande bygglov, rivningslov, marklov, strandskydd, förhandsbesked, tillsyn etc. skickas till Samhällsbyggnadskontoret.

När besiktningen genomförs skall fastighetsägaren informera de boende. Efter en slutförd besiktning får ägaren ett betyg på ventilationen och inneklimatet. Får fastigheten icke godkänt, måste problemet vara åtgärdat och återbesiktat inom 6 månader. Är systemet godkänt men har inte högsta betyg är det upp till fastighetsägaren om hen vill förbättra inneklimatet. Det är ej obligatoriskt att följa besiktningsmannens förslag om ventilationssystemet är godkänt.