OVK besiktning i Dalarna

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro samt Älvdalen.

Franska Bukten AB

Tel: 072-734 87 61
info@franskabukten.se
www.franskabukten.se

Franska Bukten utför OVK-besiktningar i Dalarna i alla typer av fastigheter. Vi utför även energiberäkningar, energideklarationer, radonutredningar och åtgärder av ventilationssystem.

Läs om Franska Bukten och se kontaktinformation »

Dala Klimat AB

Tel: 0247-136 20
Email
www.dalaklimat.se

Dala Klimat i Leksand är ett kunskapsföretag med lång erfarenhet inom OVK-besiktning, ventilation och radonåtgärder. BRF:er och ansvariga för kommunala fastigheter där människor dagligen vistas får enkelt kontakt och bra hjälp med sin OVK.

Läs om Dala Klimat och se kontaktinformation »

Lägg till ett OVK-företag här

OVK behöver utföras av personal som är certifierad. Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Borlänge

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. I Dalarna finns runt 40 kontrollanter därav 5 befinner sig i Borlänge. Kontrollanten ska ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö.

Det är byggnadens ägare som har ansvaret för att OVK utförs, till exempel en bostadsrättsförening. Ägaren ska välja en sakkunnig funktionskontrollant, som är certifierad av ett ackrediterat certifieringsorgan. Kravet på OVK har funnits i snart 30 år, därmed borde ett OVK-protokoll finnas för varje byggnad som tagits i bruk. Kommunens byggnadsnämnd har dessa protokoll ifall ägaren själv inte har ett exemplar. Finns inget protokoll, bör det skickas snarast till byggnadsnämnden för registrering.