OVK besiktning i Dalarna

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro samt Älvdalen.

Dala Klimat AB


Dala Klimat i Leksand är ett kunskapsföretag med lång erfarenhet inom OVK-besiktning, ventilation och radonåtgärder. BRF:er och ansvariga för kommunala fastigheter där människor dagligen vistas får enkelt kontakt och bra hjälp med sin OVK.

Läs om Dala Klimat och se kontaktinformation »

Bergslagens Sotning & Ventilation AB

Bergslagens Sotning & Ventilation AB ansvarar för sotning, ventilation och klottersanering i Västmanland och Dalarna. Med lång erfarenhet inom ovannämnda tjänster får du som kund bästa möjliga service för bästa möjliga pris.

Läs om Bergslagens Sotning & Ventilation AB och se kontaktinfo»

Hjälp med ventilationskontroll

Är du ägare eller representant för en fastighet där människor bor eller vistas och behöver göra OVK?

Ordna OVK-besiktningen

Hitta en OVK-kontrollant att utföra obligatorisk ventilations-kontroll via formuläret.

Se fler företag och be om pris på OVK-besiktning »

OVK i Borlänge

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. I Dalarna finns runt 40 kontrollanter därav 5 befinner sig i Borlänge. Kontrollanten ska ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö.

Det är byggnadens ägare som har ansvaret för att OVK utförs, till exempel en bostadsrättsförening. Ägaren ska välja en sakkunnig funktionskontrollant, som är certifierad av ett ackrediterat certifieringsorgan. Kravet på OVK har funnits i snart 30 år, därmed borde ett OVK-protokoll finnas för varje byggnad som tagits i bruk. Kommunens byggnadsnämnd har dessa protokoll ifall ägaren själv inte har ett exemplar. Finns inget protokoll, bör det skickas snarast till byggnadsnämnden för registrering.