OVK besiktning i Kronoberg

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö samt Älmhult.

Växjö ventilation AB

Växjö ventilation AB
Växjö ventilation AB hjälper fastighetsägare, förvaltare, företag, BRF:er och privatpersoner med OVK, injustering, service och montage. Kontoret finns i Växjö och utför arbete inom Blekinge, Kronobergs, Jönköpings och Kalmar län.

Läs om Växjö ventilation och se kontaktinfo »

Hjälp med ventilationskontroll

Är du ägare eller representant för en fastighet där människor bor eller vistas och behöver göra OVK?

Ordna OVK-besiktningen

Hitta en OVK-kontrollant att utföra obligatorisk ventilations-kontroll via formuläret.

Se fler företag och be om pris på OVK-besiktning »

Lägg till ett OVK-företag här

OVK behöver utföras av personal som är certifierad. Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Växjö

Växjö har en befolkningsmängd på drygt 90 000 invånare. Av dessa 90 000 finns det ytterligare tusentals fastighetsägare som har olika sorters ansvar. Ett av dessa ansvar är att kontrollera ventilationssystemet i fastigheten och se till att inomhusklimatet är hälsosamt. Kemikalier och smuts kan vara skadligt för människan på många sätt i längden, därför är det lag på att bebodda byggnader ska genomgå regelbundna OVK-besiktningar. I Kronobergs län hittar du ca 40 stycken certifierade besiktningsmän som kan hjälpa dig med OVK.

För olika byggnader gäller olika besiktningsintervall, kolla upp vilken typ din fastighet har eller kontakta Växjös byggnadsnämnd. När OVK är gjord, skickas protokollet till kommunen och du som fastighetsägare får ett nästa besiktningsdatum. Beroende på om byggnaden blir godkänd eller ej sker denna återkommande besiktning enligt tidsintervallet eller inom de sex kommande månaderna.