OVK besiktning i Västmanland

Nedan finner ni företag som utför OVK besiktning i:
Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar samt Västerås.

Ordna OVK-besiktningen

OVK behöver utföras av certifierad personal. För att bli ceritiferad krävs först branscherfarenhet och sedan en godkänd utbildning.

Olika regler om återkommande OVK gäller beroende av vilken typ av fastighet det gäller.

Läs om regler för OVK»

Hjälp med ventilationskontroll

Är du ägare eller representant för en fastighet där människor bor eller vistas och behöver göra OVK?

Hitta en OVK-kontrollant att utföra obligatorisk ventilations-kontroll via formuläret.

Se fler företag och be om pris på OVK-besiktning »

Lägg till ett OVK-företag här

Har ni certifierade tekniskt sakkunniga kontrollanter som utför OVK-besiktningar och vill att fastighetsägare ska hitta era kontaktuppgifter via ovkbesiktning.se?

Ta kontakt med oss på ovkbesiktning.se för mer information.

Kontaktinformation »

OVK i Västerås

I Västmanland finns ca 45 certifierade OVK-kontrollanter som går igenom ditt ventilationssystem för att säkerställa bra inomhusklimat. Du som fastighetsägare har skyldigheten att se till att din fastighet får OVK. Ifall du ska sälja din fastighet, bytt ventilationssystem eller att det är dags för en återkommande OVK skall OVK utföras. Vet du om att du behöver OVK, behöver du bara fylla i en offertförfrågan på vår hemsida så återkommer certifierade besiktningsmän med offert.

Protokollet från eventuella tidigare OVK-tillfällen eller efter en avslutad besiktning skickas till Byggnadsnämnden i Västerås stad. Vill du ha kopior av protokollet mailar du byggnadsnämnden eller ringer dem. Kontaktinformation finns på Västerås stads hemsida.

Sammanfattning av OVK:

Byggnadsägaren kontrollerar att ventilationen fungerar och att OVK utförs i rätt tidpunkt. Besiktningsmannen ska anlända vid varje intervall och utföra OVK. Hen ska vara oberoende och certifierad att utföra OVK. Vid varje besiktningstillfälle skall protokoll utföras, detta ska sedan skickas vidare till ägaren och byggnadsnämnden. Byggnadsnämnden är tillsynsmyndighet och ser till att man följer OVK-förordningen och tar hand om protokollen. När en kontroll är utförd skriver besiktningsmannen på ett intyg som fastighetsägaren ska sätta upp på synlig plats i byggnaden. Detta fungerar på sätt och vis som en referens till den återkommande besiktningen.